Azért jó elnöknek lenni, mert mindenki felveszi a telefont

Vágólapra másolva!
Barack Obama, az Egyesült Államok első embere szerint az a legjobb az elnökségben, hogy ha kedve tartja, felhívhat bármikor egy érdekes embert, és az mindig felveszi a telefont.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök szerint az a legjobb az elnökségben, hogy mindenki fogadja a hívását, erről egy televíziós interjúban beszélt.

A politikust elsősorban az adósságplafon megemeléséről zajló vitáról faggatták a riporterek. A New York-i WABC televízió újságírója, Diana Williams azonban tinédzser lánya nevében azt kérdezte tőle, hogy valóban az-e legmenőbb dolog az elnökségben, hogy barátságba került Beyoncéval és Jay-Z rapperrel. "Ez Malia és Sasha véleménye" - utalt saját kamaszlányaira Barack Obama. Beyoncé és Jay-Z az Obama-kampány támogatói és adománygyűjtői között szerepelt, a popcsillag énekelte az amerikai himnuszt az elnök 2013 januári beiktatásán.

A jó kapcsolat ellenére azonban Obamának nem ez tetszik legjobban az elnökségben. "Számomra az a legmenőbb, hogyha valaki csinál valami érdekeset, legyen akár tudós, sportoló, író, bárki a világon, és én fel akarom hívni, felveszik a telefont. Ez elég jó dolog" - mondta.

Barack Obamának az elmúlt hónapokban alkalma volt fogadni néhány "menő" embert a Fehér Házban: többek közt az NFL-bajnok Baltimore Ravens csapatát, a Csillagok háborúja-eposz atyját, George Lucast, valamint Carole King énekesnőt és Joan Didion írónőt. Az elnök múlt pénteken a tálibok által súlyosan megsebesített és a lányok oktatáshoz való jogáért küzdő Malala Juszufzait látta vendégül.