Tömegszerencsétlenség lett a vallási ünnepből

Vágólapra másolva!
A zarándokok között elterjedt az a hír, hogy mindjárt összedől a híd, a kialakult káoszban összenyomták egymást. 
Vágólapra másolva!

Hétfői közlés szerint 109-re emelkedett a vasárnap Indiában, egy hindu templom előtt kitört tömegpánik halálos áldozatainak a száma.

A helyszínről kapott legfrissebb információk 109 halottról és 133 sérültről szólnak - jelentette a rendőrség az indiai Datia körzet Ratangarh nevű temploma előtt kialakult helyzetről. A vasárnapi híradásokban még 91 halálos áldozat szerepelt.

A templom környékén mintegy 500 ezren gyűltek össze a többnapos hindu ünnep, a Durga Púdzsa utolsó napjának megünneplésére. A szerencsétlenség a templomhoz vezető, hét méter széles hídon következett be, ahol több mint 25 ezren torlódtak fel. Az ünnepre érkezők között ugyanis elterjedt a rémhír, hogy a Szind folyón átívelő híd rövidesen összedől. A megriadt tömegben összepréselődő zarándokok közül sokan megfulladtak, mások a folyóba esve vízbe fulladtak.

India több tartományában a napokban tartották Durga istennő ünnepét, a kilencnapos Durga Púdzsát, amelynek során a hívek a jónak a gonosz felett aratott győzelmét ünneplik. Az évente megrendezett fesztiválon általában óriási tömegek vesznek részt.