Ismeretlen férfit keresnek a hat éve eltűnt brit kislány ügyében

Madeleine McCann, gyanúsított, fantomkép,
Vágólapra másolva!
Új szálakat igyekszik felgombolyítani a brit rendőrség Madeleine McCann hat évvel ezelőtti eltűnése ügyében. A brit kislány egy portugál nyaralóhelyen tűnt el, ügye nagy nemzetközi érdekélődés keltett. Most kiadtak egy fantomképet egy férfiról, aki az ügy kulcsa is lehet.
Vágólapra másolva!

Egy férfit keres a brit rendőrség, akiről úgy vélik, fontos információkkal szolgálhat a 2007-ben háromévesen Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann sorsáról. A férfiról szemtanúk beszámolói alapján készült két fantomkép, a rendőrség talányosan azt közölte, "lehet, hogy ő, vagy mégsem ő a kulcsa" az eltűnési ügynek, de mindenképpen fontos lenne vele beszélni. A brit rendőrség azt is közölte, hogy az eltűnés körülményei és időrendje jelentősen eltérnek a korábban feltételezettől, de részleteket nem árultak el.

A közepes testalkatú, 20-40 éves, rövid barna hajú, borotvált férfit két szemtanú látta a kislány eltűnésének éjszakáján. A rendőrség további fantomképeket ígér másokról is, akikkel szintén szeretnének beszélni, mert ott voltak a nyaralóhelyen, amikor a kislány eltűnt. Az ügyről hétfőn este a BBC sugároz műsort, várhatóan ebben szerepelnek majd az újabb eredmények részletei.

Forrás: Metropolitan Police

Az ügyben vizsgálatot indító portugál hatóságok 2008-ban felfüggesztették a nyomozást, de a Scotland Yard 2011-ben újranyitotta az aktákat. Az újabb információk között egyebek mellett mobiltelefonok adatai is szerepelnek. A rendőrség szerint, mivel a nyaralóhely - Praia da Luz - számos ország állampolgárai körében népszerű, a fantomképet sok országban közzé kell majd tenni. Az üggyel foglalkozó nyomozó Portugálián kívül Hollandiát, Németországot és Írországot emelte ki.

A három éves brit kislány 2007. május 3-án tűnt el a portugál üdülőközpont szobájából, mialatt szülei egy közeli étteremben vacsoráztak. Bár az eset világszerte nagy port vert fel, Madeleine-t azóta sem találták meg, a világ számos országára kiterjesztett nyomozás ellenére sem.