Ferenc pápa 200 eurót küldött egy kirabolt asszonynak

Vágólapra másolva!
Az asszony levélben panaszolta el a pápának, hogy ellopták a tárcáját, nem tud gyógyszert venni. Ferenc pápa bezzeg nem tartja meg azt a drága motort, amit ajándékba kapott.
Vágólapra másolva!

Kétszáz eurós csekket kapott ajándékba szombaton Ferenc pápától egy idős velencei asszony, aki elkeseredett levelet küldött a pápának azután, hogy ellopták pénztárcáját.

A tárcában 54 euró volt, amelyből a nő férjének akart gyógyszereket vásárolni. "Hamarosan egy helyi templom elöljárója csekket kapott a Vatikánból, azzal a rendelkezéssel, hogy adja át az adományt az asszonynak és férjének" - írta az Il Gazzettino velencei napilap.

A Vatikán sajtószolgálata szombaton azt is bejelentette, hogy a Karitász katolikus jótékonysági szervezetnek adományozták azt a Harley-Davidson motorkerékpárt, amelyet Ferenc pápa motorosoktól kapott a híres amerikai márka 110 éves évfordulójának római ünnepségén.

A motorkerékpárt elárverezik, piaci ára 20 ezer dollár körül lehet. Figyelembe véve azt, hogy egy pápai járműről van szó, minden bizonnyal jóval magasabb áron fog elkelni. A bevételt nélkülözőket segítő otthon restaurálására fordítják - közölte a Vatikán.