Nelson Mandelát hazaengedték a kórházból

Vágólapra másolva!
Válságos állapota ellenére hazaengedték a kórházból Neslon Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét. Mandela otthonát úgy alakították át, hogy kezelni tudják az idős politikust.
Vágólapra másolva!

Bár állapota még mindig válságos, vasárnap hazaengedték a kórházból a 95 éves Nelson Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét, hogy johannesburgi otthonában kezeljék, ahol felkészültek intenzív ápolására - közölte az elnöki hivatal.

Mandelát június elején tüdőfertőzéssel szállították kórházba, és az utóbbi hetekben néhányszor arról tettek közzé jelentést, hogy kritikus, de stabil állapotban van.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint a politikus otthonát úgy alakították át, hogy ott intenzív kezelést kaphasson, ugyanolyat, mint azon a magánklinikán, ahol eddig kezelték. Amennyiben egészségi állapota azt igényli, hogy ismét kórházba szállítsák a jövőben, akkor ez megteszik - tartalmazta a közlemény.

A faji megkülönböztetésen alapuló (apartheid) rendszer idején Mandela 27 évet töltött börtönben, ahol tüdőbajban megbetegedett. Az apartheid elleni küzdelem élharcosa, aki a fehér uralomból a demokráciába vezette Dél-Afrikát, idén júliusban töltötte be 95. születésnapját.