Vágólapra másolva!
Hetvennégy éves korában meghalt David Frost brit újságíró, televíziós műsor vezető, aki a hírhedt Watergate-ügyben az akkor már lemondott Richard Nixon amerikai elnökkel emlékezetes interjúkat készített 1977-ben.
Vágólapra másolva!

A BBC vasárnapi bejelentése szerint Frost előző este a Queen Elisabeth hajó fedélzetén szívroham következtében hunyt el. A hajón beszédet készült mondani.

A brit újságíró a Nixonnal készített interjúival tett szert világhírnévre. Az interjúsorozatban a volt elnök bocsánatot kért a Watergate lehallgatási botrány miatt. A Richard Nixonnal 1977-ben készített beszélgetésekből 2008-ban Frost/Nixon címmel film készült. A film hatalmas nézettséget ért el.

Frost televíziós karrierje már cambridge-i egyetemista évei alatt elkezdődött. Vezetője volt a That Was The Week That Was politikai szatirikus műsornak, amelyet a BBC a hatvanas évek elején hatalmas sikerrel tűzött műsorra.

1977-ben Kaliforniában készített kép David Frost brit újságíróról, televíziós műsorvezetőről (b) és Richard Nixon volt amerikai elnökről. Forrás: MTI/AP

1964 és 2010 között minden brit kormányfőt, 1969 és 2008 között minden amerikai elnököt meginterjúvolt. De sikerült interjút készítenie a néhai iráni sahhal, Husszein volt jordániai királlyal, Golda Meir és Jichák Rabin egykori izraeli miniszterelnökökkel.

Számos interjúalanya volt a show-biznisz, sőt a sport világából is. Interjút készített többek között a Beatles együttessel, Mick Jaggerrel, Orson Wellesszel, Tennessee Williamsszel, Muhammad Alival...

David Cameron brit miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét David Frost családjának. A világhírű újságírót barátjának nevezte, kiemelve, hogy "kíméletlen" riporter volt.