Harmincnyolcan meghaltak Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Az iszlamista Muzulmán Testvériség 38 támogatója halt meg vasárnap este börtönbe szállítás közben Kairó közelében. Egyes hírügynökségi jelentések szerint az áldozatok megfulladtak, miután a biztonsági erők fegyveresei könnygázt eresztettek be az őket szállító teherautóba.
Vágólapra másolva!

A biztonsági szolgálat névtelenül nyilatkozó illetékesei szerint egy rabszállító kocsikból álló konvoj mintegy hatszáz embert, jobbára a Muzulmán Testvériséggel rokonszenvező tüntetőt szállított a Kairótól északra található Abu Zaabal börtönbe, de az egyik teherautóban fellázadtak ez elfogottak, és túszul ejtettek egy rendőrtisztet. A biztonsági erők könnygázt eresztettek be a teherautóba, hogy kiszabadítsák az összevert rendőrt. A kairói illetékesek szerint a bennlévők megfulladtak a könnygázban. Az eset Kairó peremén történt.

A hivatalos egyiptomi média némileg másként tálalta a történteket. A híradások szerint a biztonsági erők a börtön közelében összetűztek a konvojt megtámadó fegyveresekkel, akik túszul ejtettek egy rendőrt. Az őrizetesek megpróbáltak megszökni, és egyesek közülük a kereszttűzbe kerülve haltak meg, mások pedig megfulladtak az ellenük bevetett könnygázban.