Addig éheztette, amíg el nem vetélt

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra került annak a három nőnek a naplója, akiket tíz évvel ezelőtt rabolt el és tartott fogva egy clevelandi férfi. A nők májusban szabadultak ki, most publikált naplójukból kiderül, hogy miket tett velük Ariel Castro. Éheztetésről, heti egyszeri mosakodásról és folyamatos nemi erőszakról szólnak a sorok.
Vágólapra másolva!

A clevelandi emberrablás áldozatai naplót vezettek a fogvatartásuk éveiben - írja az NBC
News online oldala. A hatóságok szerdán hozták nyilvánosságra a három elrabolt nő - Michelle
Knight, Gina DeJesus és Amanda Berry - által írt naplót.

Az 52 éves Ariel Castro házából még májusban szabadult ki egyik áldozata, akkor derült ki, hogy a férfi tartotta fogva azt a három fiatal nőt, akik tíz éve gyors egymásutánban eltűntek a városból. Castrot múlt héten pénteken ítélte a bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre. A vádpontok között szerepelt többek között a nemi erőszak, bántalmazás és tiltott eszközök birtoklása.

A most nyilvánosságra került naplóból többek között kiderül, hogyan kényszerítette Castro a nőket közösülésre, hogy egy sötét szobába zárta őket, amíg felkészült a következő nemi erőszakra, a nők álmairól, amik szabadulásukról szóltak. A naplóban arról is írtak, hogy Castro a falhoz láncolta
és gyakran hadifogolyként kezelte őket. Szó van benne érzelmi bántalmazásról, fenyegetésekekről, és hogy állatként bánt velük elrablójuk.

A házban a nőket láncon tartotta, naponta egyszer kaptak enni, és heti egyszer vagy kétszer zuhanyozhattak. Akárhányszor megpróbált valamelyikük megszökni, Castro úgy bántotta, hogy a másik két nőnek muszáj volt végignéznie. 2006-ban az egyik nemi erőszak után Berry terhes lett. Miután a
gyerek megszületett, nem lélegzett, a kicsi életét a másik nő mentette meg. Néhány hónappal
később Castro teherbe ejtette Michelle Knightot is. A férfi vert és éheztette a nőt, azt próbálva elérni, hogy a nő elvetéljen, ami sikerült is.

A naplóban a nők elrablásának részletei is megjelennek. E szerint Knightot Castro
azzal csábította még 2002-ben az autójába, hogy neki ajándékoz egy kiskutyát. A másik
áldozatot 2003-ban rabolta el, amikor a nő hazafelé tartott a munkahelyéről, 2004-ben pedig
felajánlotta a harmadik nőnek, hogy hazaviszi az iskolából.