Meghalt a moslékkal etetett túlsúlyos kisfiú

Vágólapra másolva!
Leállt a szíve annak az ötéves román fiúnak, aki egészen 100 kilóra hízott. A dietetikusok szerint a gyereket megmenthették volna, de a szülőknek nem volt pénzük a diéta betartásához. Krupmlival és moslékkal etették a kisfiút.
Vágólapra másolva!

Alexandru Negrici ötévesen 100 kilóra hízott, és a dietetikusok szerint ebben nagy szerepet játszott az, hogy a szülők nem követték az utasításaikat.

A Manna.ro román internetes oldal szerint a kisfiú az udvaron élt Dragotesti községben, édesanyja pedig moslékkal és krumplival etette, mert nem volt lehetősége egészségesebb élelmiszereket vásárolni a gyereknek. Túlsúlya miatt helyváltoztatásra képtelen volt, szállták a legyek, és szinte pucéran feküdt házuk udvarán, amikor az Adevarul napilap újságírói meglátogatták.

Miután a médiában korábban beszámoltak az esetről, egy bukaresti magánklinika felvállalta a kezelését, és Alexandru egy hét alatt három kilót fogyott. Ezután hazaengedték a kórházból, és néhány nap alatt összeszedett egy megfázásos betegséget, melynek szövődményeként leállt a szíve. Az anyja 41 fokos lázzal szállította kórházba a gyereket, akit már nem tudtak az orvosok megmenteni.

Oana Catanoiu, táplálkozási szakorvos azt mondta, hogy a gyerek nem halt volna meg, ha a felírt diétának megfelelően étkezik. A községi gyámügyesek semmit nem tudtak a gyermek állapotáról, hozzájuk fogyatékosként volt bejelentve, a háziorvossal sem konzultáltak a szülők, egy dietetikust kerestek meg a három év alatt, mióta kiderült, hogy elhízott a gyerek.

A Manna.ro szerint az ügyben senkit nem vonnak felelősségre, amiért a gyermek embertelen körülmények között élt, és hunyt el.