A férfiak sanyarú sorsa miatt tiltakozott, de belehalt

Vágólapra másolva!
A dél-koreai aktivista a férfiak jogaiért harcolt, és egy sikertelen adománygyűjtés miatt tiltakozva ugrott le egy hídról. Nem élte túl az akciót, csütörtökön temették el.
Vágólapra másolva!

Eltemették csütörtökön Szöulban a dél-koreai férfijogi aktivistát, aki újságírók előtt ugrott le egy hídról még múlt héten, de beleveszett a vártnál erősebb sodrású folyóba. A 46 éves Szung Dzse Gi azért küzdött, hogy még több jogot kapjanak a férfiak az amúgy is erősen férfiak uralta dél-koreai társadalomban. Csoportja, a Férfiak Szövetsége követelte egyebek közt a nemek egyenlőségéért felelős minisztérium eltörését és azt, hogy a férfiak kapjanak nagyobb kártérítést a kötelező katonai szolgálatért. Feljelentettek egy női zenekart egy dalért, amelynek szövege szerintük sértő volta a katonákra, akik zömében férfiakból állnak.

Múlt héten pénteken vetette magát a Szöult átszelő Han folyóba az öngyilkosok által kedvelt Mapo hídról, mert nem sikerült elég adományt összegyűjtenie súlyosan eladósodott csoportja megmentéséhez. A férfi holttestét hétfőn halászták ki a folyóból, több mint egy kilométerre attól a helytől, ahol a mélybe vetette magát.

Csoportja kedden közleményben kért bocsánatot a halálos akcióért. Szerintük vezetőjük nem akart öngyilkos lenni, az volt a terve, hogy partra úszik. Keményen edzett és gyakorolta az úszást, hogy jó formában legyen, és bízott abban, hogy biztonságosan partot ér. "Szung Dzse Gi egy szerencsétlen baleset áldozata lett. Bocsánatot kérünk, hogy nem próbáltuk meg aktívabban eltéríteni szándékától" - írták.