Életfogytiglan és ezer év börtön a clevelandi emberrablónak

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy chicagói bíróság csütörtökön Ariel Castrót, aki clevelandi házában egy évtizeden át fogságban tartott három fiatal lányt. A bíró szerint az életfogytiglan plusz ezer év arányos büntetés.
Vágólapra másolva!

A három fiatal lányt elrabló és tíz évig fogva tartó Ariel Castro a múlt héten bűnösnek vallotta magát, hogy elkerülje a halálbüntetést. Az esetről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

Az ügyész a bűnösség elfogadásáért cserébe halálbüntetés helyett tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kért, és ezen felül még további ezer évi börtönt. A bíró ezt ítélte meg.

A Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro volt iskolabusz-vezető ellen emberrablás és nemi erőszak miatt indítottak eljárást. A férfi egy évtizeden át tartott fogva fiatal három nőt, Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michelle Knightot, rendszeresen bántalmazta és megerőszakolta őket. Michelle Knight a rendőrségi jelentés szerint legalább ötször vetélt el annak hatására, hogy Castro e célból éheztette és verte.

Castrót május elején vették őrizetbe, amikor egyik áldozatának sikerült kiszöknie a házból.