Szakadékba zuhant egy busz Olaszországban

Az összeroncsolódott autóbusz a baleset helyszínén a dél-olaszországi Avellino város közelében. Az olasz turistákat szállító busz július 28-án este egy viadukton áthaladva lezuhant a 30 méteres mélységbe
Vágólapra másolva!
Több tucat halálos áldozata van egy, Olaszországban történt közúti balesetnek. Egy busz zuhant le egy autópályáról az alatta húzódó völgybe.
Vágólapra másolva!

Belerohant egy araszoló kocsisorba, majd az autópálya korlátján átbukva 30 méteres mélységbe zuhant egy busz vasárnap késő este Olaszországban - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A Nápoly és Bari közötti autópályán, Avellino közelében történt balesetben legalább 39-en meghaltak, további 9 ember megsérült. A buszon 50-en utaztak, többségükben Nápolyba hazatérő keresztény zarándokok. A halottak között van a sofőr és több gyerek is.

A busz teljesen összeroncsolódott, a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk az áldozatokat. A mentést nehezítette a völgy sűrű aljnövényzete. Az autópályát a mentés idejére teljesen lezárták. A baleset oka még nem ismert.

Az összeroncsolódott autóbusz a baleset helyszínén. A galériát a képre kattintva tekintheti meg. Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia