Ennyi pénzt ellopni sem lehet

Vágólapra másolva!
Évi 120 milliárd eurót lopnak el a költségvetéstől a leggazdagabb olasz adókerülők. Az adócsalás népsport az olaszoknál, de most rájuk száll a kormány.
Vágólapra másolva!

Évi közel 1 milliárd eurót menekítettek olasz adókerülők San Marinóba - közölte az olasz ügyészség, amely azt vizsgálja, kik viszik a pénzüket az apró városállamba, hogy megússzák az olasz adófizetést. Az idén a bankadóból 140 milliárd bevételt vár a kormány, szóval csak a leggazdagabb olaszok eltitkolt pénzeivel be lehetne foltozni a magyar büdzsét.

A Guardian szerint 1500 ember pénzét mentették ki, az érintettek között vannak ismert médiaszemélyiségek, bankárok, üzletemberek. Az olasz adókerülés évi 120 milliárd euró (35 000 milliárd forint) veszteséget okoz az olasz költségvetésnek, ami az egyik legdurvább arány a világon. A tavasszal hivatalba lépett új olasz kormány kemény harcot hirdetett az adókerülés ellen. Nyár elején például 20 hónapos börtönbüntetésre ítélték adókerülés miatt a világhírű divattervező párost, Domenico Dolcét és Stefano Gabbanát.