Bőröndben találtak magyar hullát Londonban

Vágólapra másolva!
Egy sportpálya mellett találtak rá, húsz év körüli lehetett, a halál oka ismeretlen. Egy férfit őrizetbe vettek gyilkosság gyanújával, de még nem vádolták meg.
Vágólapra másolva!

Londonban kedden letartóztattak egy 29 éves férfit egy magyar nő halálával összefüggésben. A nő holttestét egy bőröndben találták meg. A rendőrség szerint a tetemet az észak-londoni Thornfield Avenue-n, egy sportpálya közelében fedezték fel vasárnap délután. A halál oka egyelőre ismeretlen.

A rendőrség szerint az áldozat magyar, a húszas éveiben járt. A Scotland Yard értesítette az áldozat legközelebbi rokonát.

Előzőleg szemtanúkat kerestek, akik esetleg láttak valakit az erdős környéken egy nagy fekete gurulós bőröndöt húzni múlt hét csütörtököt követően. A helyi rendőrök szerint a környék alapvetően nyugodtnak számít, és rendkívül ritkák a hasonló esetek. A rendőrök az eset óta gyakrabban járőröznek a környéken - jelentette a London24.com brit híroldal.

Ezen az erdős részen került elő a holttest Forrás: Google Maps

A Daily Mirror brit bulvárlapnak nyilatkozó egyik közelben lakó nő szerint "Hátborzongató dolog történt itt, szinte a küszöbünkön. Mindenki megijedt." "Azt hiszem, máshol ölték meg, csak idehozták a holttestet" - mondta a lapnak egy másik szomszéd.

Az őrizetbe vett személy ellen még nem emeltek vádat, egyelőre kihallgatják - közölte a Scotland Yard emberölési ügyekre és más súlyos bűncselekményekre szakosodott parancsnokságának (Homicide and Serious Crime Command) illetékese szerdán Londonban. Azt nem árulta el, hogy az őrizetbe vett férfi is magyar állampolgár-e, mivel amíg nem vádolják meg, addig nem adható ki róla személyes információ.

A londoni magyar nagykövetség konzuli osztályán szerdán az MTI-nek azt mondták, hogy nem lépett velük kapcsolatba a brit rendőrség, de ez nem is feltétlenül várható, ha közvetlenül elérik az áldozat hozzátartozóit. A konzulátusnak a holttest hazaszállításában, a halotti anyakönyvi kivonat kiállításában lehet szerepe, ha a hozzátartozók ezt kérik.