Lemészároltak egy tizenháromtagú családot Szíriában

Vágólapra másolva!
Szíria egy tengerparti városában lemészároltak egy 13 tagú szunnita családot. Egyes beszámolók szerint a nőket és a gyerekeket élve égették el a házukban.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormány oldalán harcoló katonók lemészároltak egy tizenháromtagú családot a tengerhez közel eső Bajda városában, többségükben nőket és gyerekeket - írta a BBC emberijogi aktivisták beszámolójára hivatkozva.

Egyes beszámolók szerint voltak áldozatok, akiket élve égettek el, mások szerint nem így történt. A Syrian Observatory for Human Rights emberi jogi szervezet szerint legalább három férfit agyonlőttek, a nőket és gyerekeket ezután egy szobába terelték. A beszámolók egyik fele szerint a házat rájuk gyújtották, a másik fele szerint előbb lelőtték őket, utána gyújtották fel az épületet.

A BBC a beszámolókra hivatkozva azt írta, a kormányt támogatók szeretnék eltávolítani a szunnitákat a városból, ennek esett áldozatul a szunnita család is.

Nagy-Britannia a támogatási politikájában stratégiát váltott. David Cameron brit miniszterelnök azt mondta, bár túl sok szélsőséges van az ellenállók közt, a mérsékelt csoportokat továbbra is támogatni kell.