Hat indiait ítéltek el a svájci turistanő márciusi megerőszakolása miatt

Vágólapra másolva!
Hat férfire szabott ki életfogytiglani börtönbüntetést egy indiai bíróság, amiért márciusban csoportosan megerőszakoltak egy svájci turistanőt - adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

A Madhja Prades szövetségi állam egyik törvényszéke azért ítélte el a húsz és harminc év közötti indiai férfiakat, mert március 16-án csoportos erőszakot követtek el egy svájci nőn.

A 39 éves svájci nő és férje biciklitúrán vettek részt Indiában. A Tádzs Mahal felé tartottak, amikor az egyik közeli faluból származó férfiak megtámadták őket - írja a BBC. A férjet megverték, a nőt pedig megerőszakolták. Az eset után nem sokkal 5 gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség, egy társukat pedig később fogták el.

Indiában egyre gyakoribbak a hasonló bűncselekmények, az áldozatok közül többen nem is élik túl a brutális támadást. A svájci nő életben maradt, májusban videón keresztül tett vallomást támadói tárgyalásán.

Decemberben Új-Delhiben meghalt egy 23 éves diáklány, akit csoportosan bántalmaztak és megerőszakoltak. Április 15-én ugyancsak a fővárosban elraboltak, megerőszakoltak, megkínoztak, majd két napig fogva tartottak egy ötéves lányt. Az eset azért is keltett nagy felháborodást, mert a hatóságok nem reagáltak a szülők bejelentésére lányuk eltűnéséről. Április 18-án egy négyéves kislányt találtak eszméletlen állapotban egy farmon, egy nappal azután, hogy egy 35 éves férfi megerőszakolta őt a Madzsa Prades állambeli Ganszúr településen. Két héttel később a gyerek meghalt.