Titokban evett csokit, hazazavarták a kirándulásról

Vágólapra másolva!
Csokievés miatt zavartak haza iskolai kirándulásról egy 11 éves lányt Nagy-Britanniában. A gyerekért anyjának 260 kilométert kellett utaznia.
Vágólapra másolva!

Holli McCann, a kislány már az egyhetes kirándulás első estéjén elkövette a szabálytalanságot, két szobatársával együtt fél tízkor csokit evett. A titkos akcióról beszámolt anyjának írt levelében, amelynek borítékját leragasztotta, de a tanárok felbontották a küldeményt és elolvasták - közölte a The Daily Telegraph című brit lap.

Így tudták meg, hogy mit művelt Holli, és azonnal razziát tartottak a lány szobájában. A pedagógusok a lány minden táskáját átkutatták és további csokikra bukkantak. Ezek után üzentek a gyerek anyjának, hogy azonnal menjen érte, mert megszegte a viselkedési előírások egyikét.

Az anya nem tartotta ezt túl nagy bűnnek, és arra kérte az iskolaigazgatót, "kegyelmezzen meg" lányának. A pedagógus erre nem volt hajlandó, közölte, hogy ha az anya nem jön a lányáért, akkor a gyerek az osztállyal maradhat ugyan, ám nem vehet részt semmilyen tervezett tevékenységben. Az anya nem akarta lányát még jobban elkeseríteni, inkább elutazott érte. A 47 éves asszony munkanélküli, lánya osztálykirándulásának 300 fontos - bő 100 ezer forintnyi - költségére fél éven át kuporgatott.

Aláírták a magatartáskódexet

Az iskola nem nyilatkozott az újságnak az ügyben, az illetékes hertfordshire-i önkormányzat azonban igen. "A kirándulás előtt az iskola megkérte mind a szülőket, mind a gyerekeket, hogy írjanak alá egy magatartáskódexet, amely világosan leszögezi, hogy a tanulóknak hogyan kell viselkedniük a kiránduláson.

A kódex arra szolgál, hogy mindenki biztonságban és élvezetesen tölthesse az egy hetet. A megállapodásban benne volt, hogy bármelyik szabály megsértése azzal jár, hogy a tanárok megkérik a kihágást elkövető diák szüleit, vigyék haza gyereküket" - mondta az önkormányzat. A zugcsokievő Holli két tettestársáról nem írt a lap.