Rakétával lőttek a buszra Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Gyári munkásokat szállító buszra lőttek ki rakétákat Egyiptom Észak-Sínai tartományában hétfőn. Az elkövetők valószínűleg iszlamisták voltak. A támadásban hárman meghaltak és 17-en megsebesültek.
Vágólapra másolva!

A kormányzóság székhelyén, el-Arísban végrehajtott támadás célpontja egy építőipari üzembe munkásokat szállító jármű volt. Az elkövetők minden bizonnyal iszlamisták voltak, mert szemtanúk szerint Allahot éltető jelszavakat kiabáltak, miután a lövedékek a buszba csapódtak.

A Sínai-félszigeten egyfajta törvényen kívüli állapot uralkodik a Hoszni Mubarak elnök bukásához vezető, 2011 eleji egyiptomi tüntetések óta. Az Izraelhez és a Gázai övezethez közeli térség radikális iszlamisták búvóhelye is, akik ottani támaszpontjaikról korábban Izrael ellen is támadásokat intéztek.

Mióta a hónap elején Egyiptomban megbuktatták az iszlamisták által támogatott Mohamed Murszi államfőt, a Sínai-félszigeten mindennapossá váltak a támadások a rendőrök és katonák ellen. A támadásoknak összesen már legalább 13 halálos áldozatuk és sok tucat sebesültjük van.