Fegyveresek erőszakoltak meg négy lányt Indiában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Elrabolt, majd megerőszakolt négy kiskorú lányt egy fegyveresekből álló csoport az egyik kelet-indiai szövetségi államban, Dzsárkhandban - jelentették hétfőn rendőrségi források.

A tájékoztatás szerint vasárnap este mintegy 20 fegyveres férfi hatolt be Lavada település egyik fogadójába, ahonnan magukkal hurcoltak négy 12 és 14 év közötti lányt, hogy aztán később megerőszakolják őket. Az IANS és PTI indiai hírügynökségeknek nyilatkozó egyik helyi főfelügyelő közölte, hogy a rendőrségen a falubeliek egy csoportja tett feljelentést, akik együttműködnek a biztonsági erőkkel az elkövetők keresésében - egyelőre hiába. A megerőszakolt kislányokat - akik az IANS értesülése szerint a kaszton kívüliek (páriák) csoportjába tartoznak - egy kórházba szállították vizsgálatokra.

Az ázsiai országban az utóbbi időben több hasonló bűncselekmény is történt. Decemberben Újdelhiben egy 23 éves diáklányt a buszon erőszakolt és kínzott meg egy csoport. Az áldozat a támadás nyomán napokkal később életét vesztette. A jelenleg egy kiskorú és négy felnőtt tettes ellen folyó perben várhatóan még e hónap végéig ítéletet hirdetnek. A hatodik vádlott - a hatóságok közlése szerint - márciusban öngyilkosságot követett el a börtönben.

A diáklány ellen csoportosan elkövetett erőszak óriási felháborodást váltott ki, s a nők helyzetének javításáért országszerte tüntetéseket tartottak. A közvélemény nyomására az indiai parlament márciusban szigorította a szexuális bűncselekmények elkövetőire kiszabható büntetést.