Könnygázzal oszlatták az iszlamista tüntetőket Kairóban

Vágólapra másolva!
Újra az utcákra vonultak a megbuktatott Mohamed Murszi iszlamista elnök hívei Egyiptomban. A rendőrség könnygázzal oszlatta a tömeget.
Vágólapra másolva!

Újra könnygázzal oszlatnak Egyiptomban, ezúttal Mohamed Murszi hívei zárták le Kairó egyes részeit - írta a Reuters. Az iszlamisták köveket dobáltak a rendőrökre a Ramszesz úton és a Níluson átvezető Október 6. hídon.

Murszi az első szabadon választott elnök volt Egyiptomban, az iszlamista Muszlim Testvériség nevű politikai mozgalom jelöltjeként nyert. Egy év után azonban lázadások törtek ki túl vallásos politikája miatt. A hadsereg július 3-án megbuktatta, és átmeneti kormányt hívott létre a választáson vesztes politikai erőkből.

A katonai puccs ellen az iszlamisták kezdtek tüntetni. Hétfőn ezrek voltak kit az utcákon Murszi hívei közül. "A hadsereg a népe ellen fordult. Ők a mi katonáink, nekünk pedig nincs fegyverünk" - mondta egy 34 éves számítástechnikus a Reutersnek. Murszi eltávolítása óta legalább 92 ember meghalt a katonai fellépések következtében.