Baráti sms-ek sározzák be a spanyol kormányfőt

Vágólapra másolva!
Támogatásáról biztosította a spanyol kormányfő a korrupcióval vádolt volt pártpénztárnokát, amely újabb jel arra, hogy a miniszterelnök is érintett lehet a kenőpénzbotrányban. Ahogy korábban, ezúttal is tagadta a vádakat.
Vágólapra másolva!

Mariano Rajoy spanyol kormányfő tagadja, hogy bármi törvénytelenséget követett volna el, pedig az El Mundo spanyol napilap olyan sms-eket hozott nyilvánsosságra, amelyeket állítólag ő küldött Luis Barcenasnak, a pártja volt pénztárnokának, akit korrupcióval gyanusítanak - írta a BBC.

Az sms-ekben a kormányfő támogatásáról biztosítja a meggyanúsított politikust. Barcenas a vádak szerint kenőpénzeket fogadtó alapot tartott fenn, amelyre építési nagyvállalkozók utaltak pénzeket. Az alapból a gyanú szerint politikusokat fizettek ki készpénzben.

Rajoy azt állította, nincs köze az eseményekhez, sőt zsarolásnak tartja az őt bemártó feltételezéseket. "Ragaszkodom hozzá, hogy ez egy komoly demokrácia, és én alávetem magam a vizsgálatoknak" - mondta, miután arról beszélt, hogy az igazságszolgáltatás független. A korrupciós ügy hónapok óta tart, és korábban is felmerült már, hogy a kormányfő is érintett lehet benne.