Videó a moszkvai buszbalesetről

Vágólapra másolva!
Felkerült az internetre egy szemtanú felvétele arról a buszbalesetről, amelyben 18-an haltak meg szombaton Moszkva közelében.
Vágólapra másolva!

A menetrend szerinti autóbusz – ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk - szombaton Moszkva vonzáskörzetében ütközött össze egy teherautóval. A balesetben legalább tizennyolc ember vesztette életét.

A murvát szállító, Kamaz típusú teherautó sofőrje nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, és nagy sebességgel belerohant a Moszkva-Podolszk útvonalon közlekedő autóbusz oldalába. Az autóbusz kettészakadt, a teherautó felborult és a szállítmánya - 12 köbméter kavics - az autóbuszra és utasaira ömlött.

Az első jelentések még 12 halottról és 16 sebesültről szóltak. Időközben kiderült, hogy az autóbuszon legalább hatvan ember utazott, közülük huszonötöt vittek kórházba a baleset után. A helyszínen 14-en haltak meg, a tizennégy súlyos sérült közül négyen kórházba szállítás után hunytak el. Az autóbuszon több gyerek is volt, közülük egy meghalt, kettő megsérült.

Az első jelentésekkel ellentétben a teherautó vezetője életben maradt. A 46 éves örmény állampolgár sokkot kapott, kórházba szállították. Az már kiderült, hogy csak az idén hat alkalommal kapott közigazgatási büntetést Moszkvában közlekedési szabályok megsértése miatt.