Kutyákban csempészték a kokaint

Vágólapra másolva!
Kutyák szervezetében csempésztek kokainos kapszulákat mexikói drogcsempészek. Az állatokat végcéljukban feldarabolták. Az új módszer legalább 48 kutya életébe került.
Vágólapra másolva!

Kutyákban csempésztek kokainkapszulákat latin-amerikai drogcsempészek, így juttatták el a tiltott szert Mexikóból Olaszországba. Az olasz hatóságok kedden ismertették az új csempészmódszert, amely eddig 48 kutya életébe került.

A drogot egy mexikói állatorvos helyezte el nagytestű kutyák szervezetében, majd ezeket repülőgépen küldtek Mexikóból Milánóba. A kokaint tartalmazó kis zacskókat fekete szigetelőszalaggal ragasztották körbe.

Célba érés után a kutyákat a bűnözők széttrancsírozták, hogy kivegyék belőlük az értékes csempészárut. Az álatok közül némelyik már útközben elpusztult, mert a legcsekélyebb kokainszivárgás is végzetes számukra.

A kutyás csempészetet is magába foglaló drogügyben az olasz hatóságok 75 személyt, köztük 18 kiskorút vettek őrizetbe márciusban, közülük kedden 49 ellen emeltek vádat. A kutyás drogcsempészetről értesülve több olasz állatvédő szervezet is támogatásáról biztosította a hatóságokat.