A Facebookon fenyegetőzött, két évet kapott

Vágólapra másolva!
A brit férfi álnéven azt állította, hogy Amerikában fog ámokfutásba kezdeni. Másnap 3000 gyerek nem ment iskolába.
Vágólapra másolva!

Több mint kétéves börtönbüntetést kapott egy brit férfi, aki a Facebookon, egy álnevet használva azzal fenyegetőzött, hogy meg fog ölni kétszáz embert - írja a brit BBC. A 24 éves férfi a halálos fenyegetést két autóbalesetben meghalt amerikai lányra emlékező Facebook-oldalon tette. A fenyegetés miatt másnap 3000 diák nem ment iskolába Warren megyében.

Az egygyermekes apa bűnösnek vallotta magát a bíróságon, és bocsánatot kért. A férfi az egyik lány oldalára ezt írta: „az apámnak három fegyvere van. Megölöm, aztán bedobom a testét a szemétbe. Aztán felülök a motorra, és úgy fogok hajtani, mint egy őrült. Remélem legalább kétszáz embert meg fogok ölni, mielőtt én is meghalok. Benne leszek a hírekben. Kétszázan fognak meghalni az iskolákban”.

Az üzenetek postázása után az amerikai hatóságok felvették a kapcsolatot a brit rendőrséggel, és közösen megállapították, hogy a 24 éves férfi nem jelent veszélyt egyetlen iskolára sem, sem az Egyesült Államokban, sem Angliában. Ettől független a férfi 2 éves és négy hónapos börtönt kapott.