Vágólapra másolva!
Venezuela menedéket adna Edward Snowdennek. Oroszország szerint itt az ideje, hogy elhagyja a moszkvai reptér tranzitját.
Vágólapra másolva!

Két hete tartózkodik az egyik moszkvai reptéren az Amerikában titkos adatok kiszivárogtatásával megvádolt Edward Snowden, és a brit Daily Mail szerint Oroszországnak egyre kellemetlenebb a jelenléte. Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint itt az ideje, hogy Snowden távozzon.

A Daily Mail szerint a legvalószínűbb célpontnak jelenleg Venezuela tűnik, de ahhoz, hogy felszállhasson a repülőre, először be kéne lépnie Oroszország területére, amelyre eddig, érvényes okmányok híján, nem volt lehetősége.

A lap szerint azonban Oroszország arra nem hajlandó, hogy Snowden az Aeroflottal közvetlenül repüljön Caracasba. Snowdennek valószínűleg kerülnie kell azokat a járatokat, amelyek érintik az Európai Unió vagy az Egyesült Államok légterét, miután Evo Morales bolíviai elnök gépét a múlt héten leszállították Európában, mert azt gondolták, hogy Snowden a gépen tartózkodik.

"Venezuela várja Snowden válaszát. Valószínűleg ez az utolsó esélye, hogy politikai menedéket találjon valahol" - mondta a lapnak Alekszej Puskov, az orosz parlament külügyi bizottságának vezetője.