Nyolcvanan eltűntek a kanadai vonatszerencsétlenségben

Kanada, vonatbaleset, kisiklott egy tehervonat Lac Megantic városban
Vágólapra másolva!
Hajnali jelentések szerint mintegy nyolcvanan eltűntek a szombati kanadai vonatszerencsétlenség következtében. Délutáni információk szerint öt ember meghalt, sokan megsebesültek. A hatóságok azonban attól tartanak, hogy az áldozatok száma jelentősen növekedni fog.
Vágólapra másolva!

Québec tartományban a Montrealtól kétszázötven kilométerre keletre fekvő Lac Mégantic kisváros központjában kisiklott egy nyersolajat szállító tehervonat, a baleset nyomán óriási tűz keletkezett, amelynek következtében mintegy harminc ház megsemmisült.

A hatóságok szerint a vezető nélküli vonat hetvenkét vagonból állt, és ezek közül legalább négy felrobbant. Több mint tíz órával a baleset után a tűzoltóknak még nem sikerült eloltaniuk a lángokat. A hatóságok szerint a kisváros egyik bárjában legkevesebb ötven ember tartózkodott, amikor a szerencsétlenség történt. "A bárból semmi nem maradt" - fogalmaztak a hatóságok.

Forrás: AFP/Francois Laplante-Delagrave

A hatezres város lakói közül mintegy kétezret ideiglenesen ki kellett telepíteni a tűz miatt.

Szemtanúk beszámolója szerint a vonat teljes sebességgel haladt, amikor a város központjában kisiklott. A kisiklást követően robbanások sorozata hallatszott, majd tűz és hatalmas füstfelhő keletkezett.

A lángok elleni küzdelemre az Egyesült Államokból, a szomszédos Maine államból is érkeztek tűzoltók.

A városka folyójába jelentős mennyiségű olaj ömlött.