Vágólapra másolva!
Négy nappal a legutóbbi erős földmozgás után ismét földrengés rázta meg Indonéziát. A lakosság pánikszerűen menekült szökőártól tartva, de cunamiriadót nem rendeltek el.<!--EndFragment--> <!--[endif]-->
Vágólapra másolva!

Heves, a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia nyugati részét szombaton. A lakosság pánikba esett, de az első jelentések nem számoltak be áldozatokról vagy nagyobb károkról.

Az amerikai geofizikai központ (USGS) jelentésében azt írta, hogy a földmozgás a Szumátra szigetén lévő Bengkulutól 195 kilométerre nyugatra, 23 kilométeres mélységben történt. A Mentawai-szigeteken lévő Sikakap városban az emberek félelmükben az utcára özönlöttek, és magasabban fekvő helyekre igyekeztek, tartva egy esetleges szökőártól. A hatóságok azonban nem adtak ki szökőárriadót.

Indonézia a csendes-óceáni, úgynevezett tűzgyűrű része, ahol a tektonikus lemezek ütközése gyakran vált ki szeizmikus és vulkáni tevékenységet. Négy nappal ezelőtt, egy 6,1-es erősségű rengésben 35 ember meghalt és több mint 4300 épület megrongálódott Aceh tartományban.