Befuccsolt az Amerikát védő rakétapajzs

Vágólapra másolva!
Megbukott a teszten az amerikai rakétapajzs, amely interkontinentális nukleáris rakétacsapás ellen védi az USA nyugati partját. Az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség egy csendes-óceáni szigetről lőtt ki tesztrakétát az USA területére, hogy tesztelje az ország védelmét, de a védekezéshez bevetett elfogórakéta elvétette és nem tudta megsemmisíteni a célpontot.
Vágólapra másolva!

Nem találta el a kijelölt célt pénteki tesztje során a nukleáris rakéták elfogására rendszeresített amerikai rakétapajzs. Az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség (MDA) szerint az elfogó rakétát pénteken próbálták ki Dél-Kaliforniában, de a kísérlet kudarcba fulladt.

A tesztelt elfogórakéta célpontja egy olyan rakéta volt, amelyet az amerikai kontinenstől 6400 kilométeres távolságra lévő csendes-óceáni Kwajalein-atollról indítottak. Az USA-ra irányított rakétát azonban nem sikerült megsemmisíteni, ezért most szakértők próbálják kideríteni, hogy mi okozta a kudarcot.

Az elhárító rakéta része annak a 30 rakétából álló, 2004-ben hadrendbe állított rendszernek, amelyet az egyesült államokbeli Alaszkában és a kaliforniai Vandenberg támaszponton alakítottak ki. Az amerikai védelmi minisztérium az idén márciusban közölte, hogy mintegy 1 milliárd dollárt költ újabb 14 rakéta elhelyezésére Alaszkában. A hadsereg ezzel válaszol az észak-koreai atomfegyver-fejlesztésekre.