3D-s nyomtatóval készített pisztolyt vittek az izraeli parlamentbe

Vágólapra másolva!
3D-nyomtatóval készített pisztolyt vittek az izreali parlamentbe tévések, és elvitték azt néhány méterre a miniszterelnökhöz. Ezzel bizonyították, hogy mennyire veszélyes az új fegyverkészítési módszer.
Vágólapra másolva!

Házilag készített, háromdimenziós nyomtatóval előállított pisztolyt csempésztek az izraeli parlamentbe, a kneszetbe az egyik izraeli tévécsatorna munkatársai, akik erről egy csütörtök esti riportban számoltak be a közönségnek.

A 10-es csatorna munkatársai a kamerák előtt az internetről letöltött utasítások segítségével előbb előállítottak háromdimenziós nyomtatókészülékkel egy műanyag pisztolyt, majd kipróbálták azt. Szakértők a pisztolyt működőképesnek, emberélet kioltására alkalmasnak találták.

Később az öt lövedéket tartalmazó műanyag fegyvert a szigorú biztonsági ellenőrzések ellenére kétszer is sikeresen becsempészték a kneszetbe. A televízió munkatársai ezek után részt vettek egy olyan rendezvényen is, ahol Benjámin Netanjahu miniszterelnök is felszólalt, akitől néhány méterre, azaz lőtávolságba kerültek.

A kneszet biztonsági tisztjei a televíziós riport után közölték, hogy "gyors és optimális" megoldást keresnek az új fenyegetésre.