Egymillió dollárnyi ékszert lopott a Tiffany alelnöke

Vágólapra másolva!
Több mint 1,3 millió dollár értékben lopott és adott tovább ékszereket a Tiffany ékszerház egy volt vezető beosztású alkalmazottja.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták azt a 46 éves nőt a Connecticut államban lévő házában, akit azzal gyanúsítanak, hogy egykori munkahelyéről, a Tiffany ékszermárkától lopott - közölte a New York-i államügyészség. A nő egy luxusékszermárka alelnökéből vált ékszertolvajjá - mondta Preet Bharara, az illetékes államügyész.

A nő a munkája során kölcsönvehetett ékszereket például egy gyártóval tartott megbeszélés idejére. A gyémántgyűrűket, arany karkötőket, platinaláncokat és fülbevalókat azonban nem adta vissza az előírásnak megfelelően, hanem eladta őket. Egy leltározás során derült ki, hogy sok értékes ékszer hiányzik.

A Forbes magazin megnevezi a nőt, Ingrid Lederhaas-Okunt. Az amerikai magazin szerint a nő vevője "egy nemzetközi vásárló és eladó cég, amelynek Manhattanben is van irodája". A cikk azt is írja, hogy a nő sorozatosan hazudott, hogy fedezze a tolvajlást.

"A 2013. februári elbocsátása után például azt mondta a cégnek, hogy most kért ki egy hiányzó ékszert, ami egy főnöke által kért prezentáció elkészítéséhez kellett neki, és hogy a prezentáció vázlata a gépén megtalálható, az ékszert pedig egy fehér borítékban az irodájában találják. A gépén azonban nem volt semmi ilyesmi, a főnöke nem kért tőle ilyen prezentációt, az ékszert hónapokkal korábban kikérte, és nem találtuk meg a borítékot sem" - közölte George Venizelos, az FBI illetékese.

A feltételezett tolvajt, akit már februárban elbocsátottak létszámleépítés miatt, 250 ezer dolláros óvadék ellenében szabadon engedték, de akár húsz év börtön is várhat rá.