Indulhat az ausztrál választásokon a WikiLeaks-párt

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is regisztrálta a WikiLeaks-pártot az ausztrál választási bizottság, a civil szervezet politikai szárnya így elindul majd a helyi választásokon. Assange is küzd majd a szenátusi helyekért.
Vágólapra másolva!

Harcba szállhatnak a szenátusi székekért Julian Assange és wikileakses kollégái az ausztrál választásokon, miután a civil szervezet politikai szárnyát már hivatalosan is regisztrálta a helyi választási bizottság a szövetségi választásokra. A párt három államban indul majd, írja a Guardian.

A pártot Gail Malone békeaktivista, a WikiLeaks nemzeti tanácsának tagjának nevére jegyezték be hivatalosan kedden. A párt levelezési címe Fitzroyban, Melbourne külvárosában van.

Greg Barnes, a WikiLeaks-párt kampánymenedzsere azt mondta, a regisztráció azt jelenti, hogy a párt elkezdheti kidolgozni a hamarosan közzéteendő álláspontokat bizonyos témákban. Mint mondta, elsősorban a klímaváltozásra, a menekültpolitikára és az adózásra fókuszálnak majd.

Az már biztos, hogy Julian Assange indul majd szenátusi helyekért, de további neveket még nem jelentettek be. A WikiLeaks állítása szerint nagyon sokan, köztük ismert emberek is érdeklődnek, miként segíthetnek a pártnak.

A párt két jelöltet akar állítani Nyugat-Ausztráliában, és két vagy három jelölt lesz Victoriában és New South Walesben (Új-Dél-Wales) is. Assange Victoriában indul majd. A férfi jelenleg Londonban, az ecuadori követségen van, hogy elkerülje a Svédországnak való kiadatást.