Vágólapra másolva!
Francois Hollande menesztette Delphine Bathót, aki "rossznak" nevezte a jövő évi költségvetési tervezetet, mivel abban tárcájától 7 százalékot vonnának el.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök menesztette Delphine Bathót és utódának Philippe Martint nevezte ki a környezetvédelmi, a fenntartható fejlődésért felelős és energiaügyi tárca élére - írja az MTI.

"Ez egy rossz költségvetés" - szögezte le az RTL rádióban Delphine Batho környezetvédelmi miniszter a jövő évi költségvetés nemzetgyűlési vitájának megkezdése előtt.

A szokatlan megszólalás egy kormánytagtól a koalíciós partner Zöldek és a végrehajtó hatalom legfőbb posztjait betöltő szocialisták közti politikai nézeteltérésekről tanúskodott, annak ellenére, hogy a 40 éves politikusnő maga a Szocialista Párt tagja.

A Zöldek az úgynevezett környezetvédelmi adózás bevezetését követelik a 2014-es költségvetésben, ez azonban nem szerepel a tervezetben. A Zöld párt képviselői - még a menesztés előtt - üdvözölték, hogy a tárcavezető csatlakozott hozzájuk a büdzsé bírálatában, és támogatásukról biztosították a szocialista politikust.