Támadás érte az afgán elnöki palotát

Vágólapra másolva!
Több mint egy tucat robbanás verte fel Kabult kedd reggel. Tálib fegyveresek több helyszínen is támadás indítottak, megrohamozták az elnöki palota keleti kapuját is. Az afgán rendőrség szerint a két órás harc alatt az összes támadóval végeztek.
Vágólapra másolva!

Fegyveres lázadók megtámadták az afgán elnök palotáját kedd reggel Kabulban, és több helyen is robbantásos merényleteket követtek el, több mint egy tucat detonáció verte fel az afgán fővárost kedd reggel. Robbantásokat hajtottak végre a védelmi minisztériumnál, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) főhadiszállásának otthont adó szállodánál, a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) főhadiszállásának közelében és az ENSZ-képviseletnél is.

Az elnöki palota szigorúan védett körzetéből két robbanás hallatszott, ezeket fegyverropogás követte. A támadók az épület keleti kapujánál csaptak le, ahol több tucat újságíró várakozott, hogy részt vehessen a kilenc órára meghirdetett elnöki sajtótájékoztatón. A BBC helyszíni tudósítója szerint menedékbe rohantak.

Egyelőre nem egyértelmű, hogy Hamid Karzai elnök a palotában tartózkodott-e a támadás idején, bár nem sokkal később újságírókkal volt találkozója ott. A palota közelében több nagykövetség is található.

A helyi rendőrség szerint a két órás tűzharc során az összes támadóval végeztek - jelentette a BBC brit közszolgálati adó internetes hírportálja.

A szélsőséges, kormányellenes tálibok a robbanások után nem sokkal rövid közleményt tettek közé, amelyben bejelentették, hogy ők követték el a támadást. Céljuk az volt, hogy "halállal sújtsák az ellenséget".