Vágólapra másolva!
Négy embert gyilkoltak meg tavaly szeptemberben Annecy közelében, hárman egy családból származtak. A családfő testvérét most letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy férfit a tavaly őszi alpoki mészárlással kapcsolatban – írja a brit BBC. A most letartóztatott 54 éves Zaid al-Hilli az egyik áldozat testvére volt. Tavaly szeptember ötödikén eegy család három tagját és egy kerékpárost gyilkoltak meg Annecy környékén.

Zaid al-Hillit akkor is kihallgatták, de tagadta, hogy bármilyen vitája is lett volna a meggyilkolt családdal. Később olyan feltételezések láttak napvilágot, hogy hadititkok állhatnak a gyilkosságok hátterében.

Saad al-Hilli iraki születésű brit mérnököt, feleségét, anyósát és egy francia kerékpárost gyilkoltak meg hidegvérrel a Francia-Alpok egyik kedvelt turistaútvonalán. Mindhármukkal lőfegyverrel végeztek, két-két golyót kaptak a fejükbe ismeretlen gyilkosuktól. A francia nyomozók szerint a helyszínen talált 25 töltény, az áldozatok halálát okozó fejlövések arra utalnak, hogy profi gyilkos vagy gyilkosok lehettek az elkövetők, akik azonban mégis életben hagytak két szemtanút: al-Hilli kislányait.

Egyiküket ugyan vállon lőtték és betörték a fejét, de már túl van az életveszélyen, egy grenoble-i kórházban ápolják. A másik kislány - aki az édesanyja és nagyanyja szoknyája alatt bújt el - sértetlenül megúszta, de sokkot kapott. A francia rendőrök is csak nyolc órával a gyilkosság felfedezése után találták meg elhunyt anyja lábai mögött.