Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconit, Olaszország volt miniszterelnökét hét év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és élete végéig eltiltotta a közügyektől, amiért prostituált egy marokkói kiskorú lányt.
Vágólapra másolva!

A 76 éves Berlusconi a Ruby néven ismertté vált fiatal marokkói lánynak fizetett a szexért, de később ezt mindketten tagadták. Az ügyészek hatéves büntetést javasoltak kiskorú megrontása és a hatalommal való visszaélés vádjával, de a milánói bíróság ennél súlyosabb ítéletet hozott. A politikust a közügyektől is eltiltották élete végéig.

A Szicíliába vándorolt marokkói családban született, ma 21 éves Rubyra 2009-ben egy szépségversenyen figyelt fel Emilio Fede, a Berlusconi birtokolta kereskedelmi televíziók főszerkesztője. Az akkor tizenhét éves nő 2010. február 14-én lépte át először a Milánóhoz közeli Arcoréban levő Berlusconi-villa küszöbét, ahol az ügyészségi telefonlehallgatások szerint május végéig legalább tizennégy alkalommal megfordult, és ott is töltötte az éjszakákat.

Ruby mindig is tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna Berlusconival. A volt miniszterelnök 35 tanúval támasztotta alá, hogy soha egyik lányhoz sem nyúlt hozzá. Azt állította, 57 ezer eurót adott Rubynak segítségként egy kozmetikai szalon megnyitására. Az ügyészség szerint Berlusconi alkalmanként és fejenként 2000-6000 euró közötti összeget fizetett a lányoknak, Rubynak pedig összesen 4,5 milliót a hallgatásáért. Rubyt többször próbálták a bíróság elé idézni, de egyszer sem jelent meg, a védelem képviselői így végül ejtették a tanúk sorából.

Az ítélet ellen még fellebbezhet a volt kormányfő, így a végső verdiktre hónapokat, de akár éveket is vármi kell. Berlusconinak a jelenlegi kormányban nincs hivatalos posztja. Informális hatalma azonban most is óriási, nem utolsósorban azért, mert milliárdos médiamogulként a közvéleményt is erősen befolyásolni tudja.