Turistákat gyilkoltak egy pakisztáni hotelban

Vágólapra másolva!
Főként európai és kínai hegymászók estek áldozatul egy ismeretlen indítékú fegyveres támadásnak egy kasmíri szállodában, a Himalája közelében.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen fegyveresek legalább kilenc külföldi turistát mészároltak le a pakisztáni Kasmír tartomány egyik szállodájában - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az áldozatok közül öten ukránok, hárman kínaiak, egyikük pedig orosz. A helyi hatóságok szerint a lövöldözésben meghalt egy pakisztáni nő is. Az eset a himalájai Nanga Parbat hegycsúcs alaptáborához közel, Gilgit várostól nem messze történt. A környék népszerű turistacélpont, a meggyilkoltak is többnyire hegymászók.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert, egyetlen szervezet sem vállalta még magára az akciót. A hatóságok lezárták a környéket, és keresik a fegyvereseket. Az áldozatok holttesteit valószínűleg helikopterrel kell lehozni.

A BBC szerint a Gilgit-Baltisztán körzet nemrég még kimondottan biztonságosnak számított, de az utóbbi időben megszaporodtak a támadások a síita vallású kisebbség tagjai ellen.