Vágólapra másolva!
Az ismert környezetvédőt, Erin Brockovichot letartóztatták, mert berúgva csónakázott a Las Vegas melletti Mead-tavon. A környezetvédőt egy 2000-ben készült filmben Julia Roberts alakította, a film az aktivista küzdelméről szól, amelyet egy kaliforniai város vizének védelmében folytatott.
Vágólapra másolva!

Erin Brockovich környezetvédelmi aktivistát pénteken letartóztatták, miután megszondáztatták a rendőrök, és kiderült, hogy alkoholt fogyasztott. A véralkoholszintje a megengedett duplája volt, mégis motorcsónakot vezetett a Las Vegas közelében fekvő Mead-tavon - írja a brit Telegraph.

Erin Bronkovich Forrás: Wikipedia

A lap szerint Brockovichot akkor vették észre, amikor éppen azzal küszködött, hogy kikösse a motorcsónakját. A csónakba állítólag egy férfival együtt szállt be, de egyedül tért vissza a partra. Az őr, aki észrevette, amint megpróbál kikötni, azt nyilatkozta, hogy a nőnek szüksége volt segítségre. A kikötés egyszerű manőver, de ha valakinek nem tiszta a feje, és nem ismeri a kikötőt sem, akkor problémái lehetnek - mondta.

Az 52 éves kaliforniai nőt ezer dolláros óvadék kifizetése után engedték szabadon a hétvégén. Eddig nem kommentálta az esetet.

Erin Brockovich akkor vált igazán híressé környezetvédelmi aktivistaként, amikor 2000-ben film készült róla és a harcáról, amelyet egy kaliforniai város védelmében folytatott. A Pacific Gas & Electric nevű céget perelte be a kisváros vizének szennyezése miatt. A filmben Brockovichot Julia Roberts játszotta el.