Nelson Mandelát intenzív osztályon ápolják

Nelson Mandela ismét kórházba került
Vágólapra másolva!
Nelson Mandela egykori dél-afrikai elnök továbbra is súlyos állapotban van, de stabil - közölték a johannesburgi Pretoria Kórház orvosai.
Vágólapra másolva!

Nelson Mandela állapota változatlanul rossz, intenzív ellátásra szorul, de egyelőre stabil az állapota. Egy tüdőfertőzés miatt került kórházba szombaton a 94 éves államférfit, az idén már harmadszor - írja a BBC.

Dél-Afrika számos templomában imádkoztak a Nobel-békedíjas korábbi államfőért, az apartheid-ellenes harc vezéréért. Jacob Zuma elnök is erre kérte a lakosságot.

Nelson Mandela 94 éves Forrás: AFP/Leon Neal

Mandelához enged be látogatókat a kórház, de csak korlátozott számban, és csak a hozzá legközelebb állókat. A lánya, Zindzi, aki vasárnap látogathatta meg, a kórházból távozva azt nyilatkozta, hogy az apja jól van, és "igazi harcos". A felesége, Graca Machel lemondta londoni programjait, hogy a férje betegágya mellett maradhasson.

Nelson Mandela 1994-1999 között volt Dél-Afrika elnöke. Korábban 27 évet ült börtönben, és feltehetően ez idő alatt károsodott a tüdeje. A nyolcvanas években tuberkulózisa lett, ekkor még a börtönben volt.

2004-ben vonult vissza a közélettől, azóta ritkán szerepelt nyilvános eseményeken.