A New York Timesban hirdetnek a török tüntetők

Vágólapra másolva!
Egész oldalas hirdetést tettek közzé a The New York Times hasábjain törökországi tiltakozók, a pénzt interneten, öt nap alatt gyűjtötték össze.
Vágólapra másolva!

"Mi történik Törökországban?" - ezt a kérdést teszi fel az a New York Timesban megjelent egész oldalas hirdetés, amelynek feladója a Gezi Demokrácia Mozgalom. A kérdés egy részét könnygázfelhő takarja. Alább ez olvasható: "A török nép kifejezte akaratát: nem fogunk engedni az elnyomásnak".

A mozgalom öt nap leforgása alatt gyűjtött össze az interneten több mint százezer dollárt, amely az újsághirdetés ára. A gyűjtéshez több mint 2500 ember járult hozzá, legtöbbjük 50 dollárnál kevesebb pénzt ajánlott fel.

A hirdetés további részében az olvashat, hogy Recep Tayyip Erdogan kormányzásának bő tíz éve alatt folyamatosan csorbultak a polgári és a szabadságjogok Törökországban, a hatóságok művészeket és választott tisztségviselőket vettek őrizetbe. A kormány korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát, a nők és kisebbségek jogait. Mindez azt mutatja, hogy a kormánypárt nem veszi komolyan a demokráciát - tartalmazza a török tiltakozók hirdetése.

A tiltakozók a hirdetésben a rendőrségi brutalitás befejezését, szabad sajtót, demokratikus párbeszédet, valamint a kormány hatalommal való, ártatlan emberéleteket követelő visszaélésének kivizsgálását követelik.