Bocsánatot kért a török miniszterelnök-helyettes

Vágólapra másolva!
Bülent Arinc török miniszterelnök-helyettes az ötödik napja tartó törökországi tüntetésekben megsebesült polgároktól kért bocsánatot kedden. - írja a Magyar Nemzet. A politikus hangsúlyozta, a bocsánatkérés nem vonatkozik azokra, akik a megmozdulások során kárt tettek környezetükben.
Vágólapra másolva!

Bocsánatot kért a kormány nevében a török miniszterelnök-helyettes az ötödik napja tartó tüntetésekben megsebesült török állampolgároktól. Bülent Arinc hangsúlyozta, a helyzet azért durvult el, mert a rendőrök könnygázt vetettek be a kezdetben legitim módon demonstráló töntetőkkel szemben - írja a Magyar Nemzet.

A politikus ugyanakkor kitért arra is, hogy bocsánatkérése nem vonatkozik azokra, akik a megmozdulások során kárt tettek környezetükben, és mások szabadságát korlátozták.

A több napja tartó tüntetések a Recep Tayyip Erdogan miniszterlnök nevével fémjelzett kormánypárt arrogáns vezetési stílusa és iszlamizáló törekvései ellen tiltakoznak. A török orvosi szövetség szerint már több mint 2300 a sebesültek száma.