Ferenc pápa nem megy nyaralni, spórol

Vágólapra másolva!
Takarékossági okokból Ferenc pápa úgy döntött, a nyári hónapokban sem hagyja el a Vatikánt, és nem költözik át a Castel Gandolfó-i  pápai rezidenciára - értesült a SkyTg24 olasz hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

Az egyházfő lesz az első, aki elődeivel ellentétben a legmelegebb nyári időszakban sem vesz ki szabadságot és nem vonul vissza a Rómától 20 kilométerre levő Castel Gandolfóba. A SkyTg24 vatikáni forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy Ferenc pápa a súlyos gazdasági válságban nem akar "vakációzni, miközben az emberek többsége sem engedheti meg ezt magának". A felmérések szerint Olaszországban a családok több mint fele az idén is csak egy hétre megy el nyári szabadságra.

A Castel Gandolfó-i nyári rezidenciára való átköltözés többletkiadást jelent a vatikáni kasszák számára, mindenekelőtt az egyházfőt védő biztonsági intézkedések miatt. Amióta május elején XVI. Benedek nyugalmazott pápa is elhagyta Castel Gandolfót, az ottani apostoli palota üresen áll, minimális személyzettel.

II. János Pál és XVI. Benedek minden nyáron elhagyta a Vatikánt, és az olaszországi Alpokban, illetve Castel Gandolfóban pihent. A SkyTg24 híre egy nappal követte a Corriere della Sera olasz napilap értesülését, miszerint Ferenc pápa nem kíván beköltözni a vatikáni pápai lakosztályba, és a Szent Márta-házban marad, ahol pápává való megválasztása óta él.