Vágólapra másolva!
Korábban két férje is szélsőséges szervezetek tagjaként halt meg annak a nőnek, aki szombaton felrobbantotta magát a dagesztáni Mahacskalában. Egy rendőr életveszélyes sérülést szenvedett.
Vágólapra másolva!

Tizenöt ember megsérült az oroszországi Dagesztán székhelyén, Mahacskalában elkövetett öngyilkos merényletben. A robbantást egy szélsőséges nő követte el - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az áldozatok között öt rendőr van, a bombát ugyanis a belügyminisztérium egyik épülete mellett hozta működésbe a támadó. Az egyik rendőrt válságos állapotban vitték kórházba.

A térségben nem ez az első eset, hogy egy nő követ el öngyilkos merényletet. A 25 éves Madina Alijeva a hatóságok szerint korábban két olyan iszlám szélsőséges felesége volt, akik radikális szervezetek tagjaként vesztették életüket. Ő maga korábban járt külföldön, ahol illegális fegyveres csoportokkal került kapcsolatba - jelentette az orosz média.

Mahacskalában a hét elején két autóba rejtett pokolgép robbant, a rendőrség szerint az akciók között nyilvánvalóan van kapcsolat.