Tudtak a rendőrök a londoni gyilkosokról

Vágólapra másolva!
A hatóságok nem sejtették, hogy támadásra készül az a két férfi, akik szerdán megöltek egy katonát Londonban. A támadók tettüket azzal magyarázták, hogy a brit hadsereg mindennap muszlimokat gyilkol.
Vágólapra másolva!

A szerdai londoni katonagyilkosság mindkét feltételezett elkövetője ismert volt a hatóságok előtt - közölte a brit BBC csütörtökön. Az egyik gyanúsított Michael Adebolajo, a 28 éves férfi muszlim származású. Adebolajót és társát kórházban ápolják.

Szerdán két fegyverekkel felszerelkezett férfi támadt rá egy brit katonára Londonban, és brutálisan meggyilkolta a nyílt utcán. Ezek után megvárták a rendőröket, és rájuk támadtak, mindkét férfi megsebesült.

A BBC szerint Adebolajo a támadás után egy járókelőnek azt mondta, azért támadtak a katonára, mert a brit katonák mindennap muzulmánokat gyilkolnak. A BBC meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy mindkét támadó ismert volt a hatóságok előtt, de semmi nem utalt arra, hogy most támadásra készülnek. Egyiküket tavaly le is tartóztatták, amikor megpróbálta elhagyni az országot.

Londonban a szokottnál 1200-zal több rendőr teljesít szolgálatot a támadás miatt. A rendőrök az egyik támadó otthonát átkutatták. A szomszédok szerint két felnőtt és egy idősebb nő, valamint egy tinédzser fiú volt a lakásban, ahonnan mindenkit magukkal vittek a rendőrök.