Megölte az FBI a bostoni robbantó barátját

Vágólapra másolva!
Agyonlőtt az FBI egy csecsen származású férfit Floridában.A férfit a bostoni merénylettel kapcsolatban hallgatták ki, amikor rátmadt az egyik ügynökre, aki lelőtte.
Vágólapra másolva!

Egy FBI-ügynök a floridai Orlandóban agyonlőtt egy férfit, akit korábban kihallgattak a bostoni pokolgépes merénylet egyik feltételezett elkövetőjéhez, Tamerlan Carnajevhez fűződő állítólagos kapcsolati miatt - közölte honlapján szerdán az Orlando Sentinel napilap. A lap szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda embere szerdán reggel végzett a 27 éves, csecsen származású Ibragim Todasevvel. A hírt az FBI megerősítette, de további részleteket nem közölt az incidenssel kapcsolatban.

Todasev egy barátja, Khusn Tamariv a helyi WESH televíziónak elmondta, hogy az FBI kedden mindkettőjüket kihallgatta, az eljárás három órán át tartott. Az NBC News információi szerint Todasev először együttműködött az FBI-jal, de aztán agresszíven viselkedett, rátámadt az ügynökre, aki válaszul lelőtte. Khusn Tamariv beszámolója szerint kedden mindkettejüket meghallgatta az FBI, de aztán őt elengedték, míg Ibragim Todasev kihallgatását folytatták. "Azt mondták, hogy még beszélniük kell vele, de aztán elengedik" - mondta Tamariv. A férfi szerint Todasev és Carnajev is MMA-harcos volt, így ismerték meg egymást.

"Érezte, hogy meg fogják ölni" - mondta Tamariv barátjáról. "Mondtam neki, hogy ne féljen, minden rendben lesz, de erre ő azt mondta, hogy nagyon rossz érzése van."

Todasevet május elején egy verekedés miatt letartóztatták Orlandóban. Todasev akkor azt mondta a rendőröknek, hogy egy férfival és a fiával szólalkozott össze egy parkolóhely miatt, és az eset verekedésbe torkollott Todasevet pedig letartóztatták, miután véresre verte mindkét állítólagos támadóját. A 27 éves csecsen származású férfinak ezen kívül csak közlekedési kihágásai voltak.