Gyakorlat közben halt meg két elit FBI-ügynök

Vágólapra másolva!
Az FBI terrorellenes elitegységének két ügynöke halt meg egy gyakorlat közben pénteken Virginiában. A hatóságok egyelőre nem közölték a halál pontos okát.
Vágólapra másolva!

Az FBI túszmentő csapatának két ügynöke meghalt egy gyakorlatozás közben történt balesetben. Az áldozatok a 41 éves Christopher Lorek és a 40 éves Stephen Shaw. Az FBI eddig csak annyit közölt, hogy a tragédiában nem játszot szerepet lövés, és még vizsgálják a balesetet.

A WAVY tévécsatorna egy tengerészgyalogsági szóvivőt idéz, aki azt mondta, hogy a baleset egy katonai szállítóhajón történt, amit az FBI gyakorlatozásra bérelt tőlük. A tengeri szállításokért felelős egység ugyanakkor hivatalosan nem nyilatkozik, minden megkeresést az FBI-hoz irányítanak, az FBI pedig még nem erősítette meg ezt az információt, írja a Washington Post.

A két ügynököt helikopterrel szállították pénteken a Sentara Norfolk kórházba, a térség legfelkészültebb baleseti központjába, de az intézmény szóvivője nem közölt részleteket a sérülésekről.

Lorek 1996-ban csatlakozott az FBI-hoz, felesége, 11 és 8 éves gyermekei gyászolják. Shaw 2005 óta a szervezet munkatársa, felesége, 3 és 1 éves gyermekei gyászolják.

Az FBI weboldala szerint az egység, amelynél dolgoztak, a legkomplexebb és sürgősebb FBI-ügyeket kezelte az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt.

A túszmentő csapatban 1986-ban is gyakorlatozás közben halt meg egy ügynök, aki egy helikopterről zuhant le. 2006-ban újabb baleset érte az éles lőfegyverekkel tréningező csoport egy tagját: egy társa lőtte meg halálosan.