Gérard Depardieu-nek Putyin a pápa

Gérard Depardieu Vlagyimir Putyint pápának tartja
Vágólapra másolva!
II. János Pál pápához, illetve François Mitterrand egykori szocialista francia köztársasági elnökhöz hasonlította Vlagyimir Putyint Gérard Depardieu francia színész, aki januárban orosz állampolgárságot kapott az orosz elnöktől. Depardieu hétfőn hivatalosan is egyéni vállalkozóként jegyeztette be magát Oroszországban, hogy ott fizethesse az adót.
Vágólapra másolva!

"Az orosz államnak szüksége van olyan valakire, mint ő, aki orosz temperamentumú. Putyin megpróbál egy kis méltóságot adni az embereknek. Első találkozásunk óta valami különös érzés kerít hatalmába a jelenlétében. Számomra ő olyan, mint François Mitterrand vagy II. János Pál" - mondta Gérard Depardieu a Komszomolszkaja Pravda című orosz lapnak adott interjújában.

Forrás: AFP/Ria Novosti/Mikhail Klimentyev
Gérard Depardieu átölelni készül Putyint

Depardieu hétfőn hivatalosan is egyéni vállalkozóként jegyeztette be magát a Moszkvától 650 kilométerre keletre fekvő mordvinföldi fővárosban, Szaranszkban, hogy a jövőben Oroszországban fizethesse az adót. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint a színész egyéni vállalkozóként kávéházat szándékozik nyitni Szaranszkban.

Az interjúban Gérard Depardieu megismételte, hogy csodálja Oroszországot és az orosz kultúrát, és elárulta, támogatta Nicolas Sarkozy volt francia köztársasági elnököt, mert úgymond "mindenki ellene volt". A színáész dicsérte Csecsenföldet, mint mondta, "minden rendben van Groznijban", ahol "nem robbantják fel a maratoni futásokat és a nagykövetségeket".

z interjúban "boldog orosz művésznek" nevezte magát. Elismerte, hogy az orosz nyelvvel még nem igazán boldogul, de - erősítette meg - az adót ezentúl Oroszországban fogja fizetni. Gérard Depardieu kedden Groznijban kezdi meg a Turqouise című brit-orosz-francia koprodukció forgatását, partnere Elizabeth Hurley brit színésznő lesz.