Randimetró indul Prágában

Vágólapra másolva!
A cseh főváros közlekedési vállalata egyedülállók számára elkülönített, ismerkedésre lehetőséget adó kocsikkal tervezi ellátni metrószerelvényeit.
Vágólapra másolva!

"A metróban eddig is lehetett olvasni vagy tanulni, miért ne lehetne társat is találni is? Az embereknek manapság nincs ideje partnert keresni." - nyilatkozta a Ropid nevű prágrai tömegközlekedési vállalat szóvivője az egyedülálló utasok számára elkülönített metrókocsik bevezetéséről.

A Telegraph című brit lap híradása szerint egyelőre kidolgozás alatt áll a randikocsik bevezetése, az utasok körében felméréseket végeznek arról, hogy egyáltalán mely korcsoportok használnák ezt, és milyen időpontokban lenne érdemes forgalomba állítani ezeket. A szóvivő szerint egyelőre még az sem dőlt el véglegesen, hogy mindig a szerelvény utolsó kocsijaként állítsák-e forgalomba, és hogy csak egy adott napon közlekedjen-e, vagy ennél gyakrabban.

A Ropid szóvivője kiemelte, hogy bár a metrókocsin jelölve lesz, hogy azt egyedülálló emberek ismerkedésének elősegítésére szánják, nem lesz tiltott kapcsolatban lévő emberek, vagy párok beszállása sem. Az ötlet vegyes fogadtatásban részesült, az egyik helyi hírportál szavazásán az olvasók 46 százaléka támogatta az ötletet, további 46 százalék nonszensznek tartotta azt, 8 százalék pedig nem tudta megítélni az ötlet hasznosságát vagy haszontalanságát.