Vágólapra másolva!
Egyelőre nem világos, hogy Phenjan hadgyakorlatot tart, vagy csak teszteli a rakétákat. Mindenesetre a most kilőtt rakéta is a Japán-tengerbe csapódott be.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea vasárnap ismét kilőtt egy rövid hatótávolságú rakétát, az előző napi három után - közölte egy dél-koreai tisztségviselő. A Moszkvában tartózkodó Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a sorozatos rakétakilövésre reagálva kijelentette, reméli, hogy Phenjan abbahagyja azt, és újra tárgyalni fog a nagyhatalmakkal atomprogramja leszereléséről.

Az újabban kilőtt rakéta is a Japán-tengerbe csapódott be, mint a szombati három. Szöul súlyos provokációnak nevezte az előző nap a rakéták elindítását, amelyről nem tudta pontosan megállapítani, hogy hadgyakorlat keretében hajtották-e végre, vagy kifejezetten csak a rakétákat tesztelték.

Bejelentették, hogy a dél-koreai haderő megszigorította Észak-Korea figyelését, és a legmagasabb fokú készültséget tartja fenn, hogy reagálni tudjon bármilyen kockázatos fejleményre. Vasárnap azt közölte egy dél-koreai tisztségviselő, hogy nagy pontosságú, izraeli gyártmányú, célra vezérelhető rakétákat telepítettek az észak-koreai tüzérség elleni védelem céljára az Északkal közös határhoz közeli szigeteire.