Új szálakat vizsgálnak a Madeleine-ügyben

Vágólapra másolva!
Új gyanúsítottak kerültek a brit rendőrség célkeresztjébe a hat évev Portugáliában eltűnt kislány, Madeleine McCann ügyében.
Vágólapra másolva!

A három éves brit kislány 2007. május 3-án tűnt el egy portugál üdülőközpont szobájából, mialatt szülei egy közeli étteremben vacsoráztak. Bár az eset világszerte nagy port vert fel, Madeleine-t azóta sem találták meg a világ számos országára kiterjedő nyomozás ellenére sem.

Az Evening Standard című brit lapnak a Scotland Yard gyilkossági részlegének vezetője, Hamish Campbell pénteken úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség célkeresztjébe újabb gyanúsítottak kerültek. Campbell nem közölte, hány gyanúsított után nyomoznak, úgy fogalmazott, hogy sok embert akarnak alaposan kikérdezni már csak azért is, hogy az esetben való közreműködésüket biztosan kizárhassák. A Scotland Yard egyelőre nem kérte a portugál rendőrségtől egyetlen személy letartóztatását sem - adta hírül a Reuters.

A portugál hatóságok négy hónappal a kislány eltűnése után Madeleine szüleit, Kate-et és Gerry-t is meggyanúsították a gyerek meggyilkolásával, ám őket meg abban az évben tisztázták. Bár a portugál rendőrség még 2008-ban lezárta a nyomozást, David Cameron brit miniszterelnök 2011-ben új vizsgálatok lefolytatását rendelte el, miután a McCann szülők levélben megkeresték őt.

A szülők akkori fogalmazása szerint sem a portugál, sem a brit hatóságok nem tettek meg mindent a kislány előkerítése érdekében. A szülők szóvivője szerint a nyomozás újraindítása óta "Kate és Gerry rendkívül elégedett a Scotland Yard munkájával."