Denevérek lepték el egy nő lakását

démoni denevér
Vágólapra másolva!
Egy kanadai nő lakásában először csak egyetlen denevér jelent meg, pár hét aalatt azonban már egy tucatnyi repülő emlős bukkant fel az otthonban.
Vágólapra másolva!

A Kanada középső részén fekvő Saskatoonban élő Christina Abbott a CBS News amerikai hírcsatornának úgy nyilatkozott, hogy az első denevér április vége tájékán bukkant fel a lakásban. Miután egy hétig nem tartózkodott otthon, a lakásban még egy állat felbukkant, a rákövetkezendő napokban azonban további tizenkét denevér bukkant fel a lakás legkülönbözőbb pontjain.

A nő mostanra már nem is mer belépni az általa bérelt lakásba, mivel előfordult, hogy az éjszaka közepén az ágya mellett egy denevér mászkált. Bár a repülő emlősök nem harapták meg a nőt, a biztonság kedvéért veszettség elleni oltást kapott. Magyarországon egyébként az összes denevérfaj védettséget élvez.

A CBS videója a denevérek által megszállt lakásról

A CNN honlapján elérhető videóban meg is lehet nézni az ablakba kapaszkodó és a kádban megbúvó állatokat. Bár a lakást kiadó cég szerint már orvosolták a problémát, a CBS munkatársainak helyszínre látogatása során mégis öt darab állatra bukkantak odabent. A nő nyilatkozatai szerint a cég, amelytől a lakást bérli, egyáltalán nem volt segítőkész, sőt, végül fel is bontották vele a bérleti szerződést. Abbott egyébként nem tervezi, hogy visszamenjen a lakásba, egyelőre édesapjánál húzza meg magát.